Biznesa konkurenti ikdienā, vēstuļu draugi internetā

you've got mail filma tev pienācis pasts

Ir filmas, kuras pēc kāda laika rodas vēlme noskatīties vēlreiz, ir filmas, kuras gribas attīt atpakaļ uz sākumu jau uzreiz pēc noskatīšanās, un ir filmas, kas aizkustina līdz sirds dziļumiem un atkal padara tevi par cilvēku, pat ja pasaule tevi ir apbružājusi. Visas trīs minētās iezīmes atbilst filmai, kas ir manu visu laiku iecienītāko un jau noteikti 10 reizes skatīto  filmu saraksta pirmajā trijniekā – Noras Efronas režisētā 1998.gada amerikāņu romantiskā komēdija You’ve Got Mail (Tev pienācis pasts) ar diviem lieliskiem  aktieriem galvenajās lomās – Megu Raienu un Tomu Henku. Par ko tad ir stāsts?!

Ņujorka, 1998.gads. Ketlīna (Mega Raiena) vada no mātes mantotu mazu grāmatveikaliņu Shop around the corner.  Negaidītu pārsteigumu sagādā ziņa, ka pavisam netālu no Ketlīnas veikala tiks atvērta grāmatnīca Fox Books, kas pieder turīgam uzņēmējam – Foksu dinastijas pārstāvim Džo Foksam (Toms Henks).  Lai saglābtu savu biznesu, Ketlīna ir gatava uz cīniņu ar biznesa haizivi. Tikmēr mierinājumu un prieku viņa rod e-pastu sarakstē ar internetā iepazītu svešinieku, kuram nezina ne vārdu, ne nodarbošanos.

You’ve Got Mail noteikti nav viena no klišejiskajām Holivudas tipa romantiskajām komēdijām, bet gan asprātīga, brīnišķīgi uzņemta filma ar lielisku vēstījumu, ļoti piemērotiem abu galveno varoņu atveidotājiem un baudāmu skaņu celiņu (aina, kurā skan Cranberies “Dreams”, ir ļoti iedvesmojoša). Megas Raienas un Toma Henka aktierspēle ir ļoti kolorīta, dialogi asprātīgi un vispārējā filmas noskaņa ļauj sajust tādu kā vinteidžīgu veclaiku romantismu un  šarmu, kāds piemīt vēstuļu sarakstei starp svešiniekiem. Ik reizi, kad noskatos šo filmu, tā par 1000% spēj uzlabot garastāvokli.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *