ROBERTS GALBRAITS “PIĶAMELNĀ SIRDS”

Ar lielu prieku atkal iekritu privātdetektīvu Robinas Ellakotas un Kormorana Straika pasaulē.

Mani ārkārtīgi valdzina romānā ievītā Londonas gaisotne, omulīgo Londonas krogu, restorānu un mazliet noslēpumaino ieliņu apraksti. Otra valdzinošā lieta – abu varoņu iekšējo, noslepenoto jūtu dzīve. Un te pat nav jautājuma, kad tad beidzot viņi saņemsies un atzīsies. Viņi to var arī neizdarīt, galvenais ir tas ceļš, kuru katrs noiet, mācoties būt par draugiem un biznesa partneriem savādajā, neparedzamajā detektīvaģentūras darba vidē.

Roulinga ir uzbūvējusi ticamu animācijas seriāla “Piķamelnā sirds” pasauli, kurā seriāla animatorei  veltītie troļļu uzbrukumi internetā un iesaistīto personu tīmekļa alter ego lieliski parāda grandiozās mūsdienu sabiedrības  manipulācijas iespējas, kādas paver anonimitāte internetā, forumi, tiešsaistes čati, spēles, sociālie tīkli utt.

Labs ieskats psiholoģiski nestabilu personu domu gājienā.

Sestā Galbraita grāmata tomēr ir  nedaudz par garu, jo beigās man jau sāka jukt visas sarunas, čatu un tvītu autori un izteikumi.  Mest malā arī netika izskatīta kā opcija, jo Robina un Straiks šobrīd ir vieni no maniem mīļākajiem literatūras varoņiem.

Beigās man bija 2 varianti par vainīgo.  Neviens nepiepildījās, Roulinga atkal mani pārtrumpoja.

Gaidu septītās grāmatas “Running Grave” tulkojumu.

Izdevējs “Zvaigzne ABC”, brīnišķīgi tulkojusi Silvija Brice.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *