Ko tu skaidri zini?

opra vinfrija ko es skaidr izinu

Maz būs tādu cilvēku, kuri nav dzirdējuši melnādainās šovbiznesa dīvas Opras Vinfrijas vārdu – visu laiku slavenākā Amerikas sarunu šova The Oprah Winfrey Show ilggadējā vadītāja un producente, filantrope un miljardiere, viena no ietekmīgākajām sievietēm pasaulē. Savā mazo atklāsmju virknējumā “Ko es skaidri zinu” Opra stāsta par dzīves patiesībām, pie kurām nonākusi sava vairāk kā 60 gadu ilgā mūža laikā. 

Šo grāmatu pa mazam gabaliņam kā tumšo šokolādi iesaku baudīt vakaros pirms miega, kad prāts vēlas ko nomierinošu. Un pamazām iepazīt Ofru kā romantisku būtni, introvertu personību (jā,jā, neskatoties uz viņas darbības jomu!), daudz pieredzējušu sievieti, kura par spīti dzīves triecieniem ir saglabājuši ticību priekam, draudzībai, mīlestībai un Dievam.

Protams, Opra neko kardināli jaunu nepasaka, ko mēs sirds dziļumos jau nezinātu paši vai ko nebūtu lasījuši n-tajās praktisku laimes padomu grāmatās. Taču lasīt kāda dzīvesstāsta gabaliņus ir daudz personīgāk, un pie reizes iespējams nedaudz ieskatīties Opras ikdienā un nozīmīgākajos dzīves notikumos un uzzināt, kāda ir sieviete, kura dzīvē sasniegusi tik apbrīnojami daudz. Un atbilde ir – tāda pati kā mēs visas parējās – savureiz nedrošības un baiļu pilna, citreiz apņēmīga un pašpārliecināta, bieži vien kļūdījusies attiecībās, noniecinājusi sevi izskata dēļ un intensīvi strādājusi.

Uz beigām gan Opra savu domu takās mani pazaudēja. Grāmatas saturs ir sadalīts tēmās, tomēr saturisku atšķirību es nejutu un ik pa laikam citās nodaļās autore atgriežas pie vienām un tām pašām atklāsmēm, neko jaunu nepavēstot. Un rodas tāda sadrumstalotības sajūta, kam par iemeslu ir fakts, ka Opra šo grāmatu ir sakombinējusi no sava žurnāla slejās rakstītiem tekstiem.

Kā jau minēju, pietiekami laba lasāmviela mierīgiem vakariem pirms gulētiešanas, tomēr man kaut kā neizdevās aizķerties aiz Opras Vinfrijas sirsnīgajiem, tomēr stipri vienkāršotajiem ieteikumiem, kurus jau tāpat skandē katra pašpalīdzības grāmata un krāsaini sieviešu žurnāli tiktāl, ka tas viss jau ir apvazāts un kļuvis pašsaprotams.

Katrs pats esam savas dzīves mākslinieks un varam likt uz audekla tik daudz krāsu un tik triepienos, cik mums tīk.

Grāmata saņemta no izdevniecības “Zvaigzne ABC”. Viedokli par blogā apskatītajām grāmatām nekādos apstākļos neietekmē sadarbība ar izdevniecībām.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *