Ideāla grāmata vasarai – E.Lokhārta “Mēs bijām meļi”

emīlija lokhārta mēs bijām meļi

Atgriežoties no ceļojuma, mani gaidīja jaunākā izdevniecības “BaibaBooks” izdotā grāmata – Emīlijas Lokhārtas romāns “Mēs bijām meļi” un tā nu es no viena ceļojuma uzreiz nokļuvu nākamajā. Ceļojumā uz privātu salu netālu no Masačūsetsas, kur vasaras pavada bagātā, veiksmīgā un skaistā Sinklēru ģimene – Hariss Sinklērs, viņa trīs meitas un mazbērni.

Romāns rakstīts  no Harisa Sinklēra vecākās mazmeitas Keidensas skatījuma. Skaista un bagāta, piecpadsmit gadu veca, viņa iemīlas sava brālēna draugā Getā, kuram arī tikusi tā laime (vai posts?) kopā ar Sinklēriem aizvadīt bezrūpīgas, nebēdnīgām nodarbēm pilnas vasaras. Viņi ir četri. Keidensa, Džonijs, Mirrena un Gets. Četri meļi, kas skurbinošā vieglprātībā un izpriecās izdzīvo savas vasaras uz nelielās saliņas. Taču aiz ārējās idilles slēpjas mantkārība, radu ķildas par īpašumiem un mantojumu, intrigas, kurās ar šantāžu tiek ievilkti arī Sinklēru bērni.

Un tad notiek nelaimes gadījums, kāds, to lasītājs nezina. Keidensa tiek atrasta pludmalē vienā apakšveļā, galvas sasituma dēļ meitenei ir īslaicīgi atmiņas zudumi un viņa neko neatceras. Visi, kam viņa jautā par notikušo, neko nestāsta un Keidensai pašai jānonāk līdz atrisinājumam – satriecošam, skumjam un liktenīgam.

Šaubu nav, beigas ar savu neparedzamību satricinās ikviena, pat rūdīta, lasītāja emocionālo stāvokli. Kad nonācu līdz romāna pēdējām lappusēm, jutos līdz sirds dziļumiem satriekta par atrisinājumu, un pēc tam daļu grāmatas pārlasīju vēlreiz, lai saprastu, kāpēc gan netiku pamanījusi, kas tad galu galā ir noticis tajā liktenīgajā vasarā.

Šī ir piemērota grāmata tieši vasarai – ar bagātīgu emociju buķeti, viegli lasāma, uzreiz notur lasītāja uzmanību. Tajā ir arī vasaras saulē un bezrūpībā uzplaukusi jaunības mīlestība –  tik dziļa, patiesa un smeldzoša, kāda mēdz būt tikai pati pirmā mīlestība pusaudžu gados, kad neatbildētu jautājumu ir vairāk nekā atbilžu un dzīve pēkšņi šķiet bezgalīgi sarežģīta un grūtiem lēmumiem pilna.

Laba, aizraujoša grāmata, ko noteikti iesaku dāvināt draudzenēm, absolventiem un jauniešiem.

Grāmata saņemta no izdevniecības “BaibaBooks”. Viedokli par blogā apskatītajām grāmatām nekādos apstākļos neietekmē sadarbība ar izdevniecībām.

2 Comments

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *