Mazās grāmatu atsauksmes #4

Tims Pīks “Pajautā astronautam”

tims pīks pajautā astronautam

Laba un izglītojoša lasāmviela tiem, kuriem ir neatslābstoša interese par kosmosu un cilvēces nākotni Visuma izpētē. Pēc atgriešanās no Starptautiskās kosmosa stacijas Tims Pīks ir sarakstījis grāmatu, kur jautājumu un atbilžu veidā sniegti fakti un stāsti par astronauta ikdienu – treniņiem, raķetes startu, dzīvi kosmosā vairāku mēnešu garumā un atgriešanos uz Zemes. Un tā patiešām ir pārsteidzoši sarežģīta un zināšanu ietilpīga ikdiena. Rosina pašam domāt tālāk un meklēt papildus informāciju, piemēram, par Starptautisko Mēness staciju, kuru 14 valstu kosmosa izpētes aģentūras kopīgi plāno salikt un palaist šī gadsimta divdesmitajos gados.

Izdevniecība “Zvaigzne ABC”

Marija Ērnestama “Mīlestībai nav brīvdienu”

marija ērnestama mīlestībai nav brīvdienu

Vāks šai grāmatai ir tik burvīgs, ka 10 minūtes tecināju siekalu grāmatveikalā, un nopirku vēlāk internetā par lētākām naudiņām (www.virja.lv). Stāsts interesants, ar labu ziemas un Ziemassvētku noskaņu, nav tipiska lubene, taču nav arī daudz nekādu pārsteidzošu pavērsienu, diezgan vienmuļš un paredzams sižets, cerēju, ka būs jestrāks. Izskatās, ka autore uzrakstījusi ķeksīša pēc, jo kāds palūdzis grāmatu par Ziemassvētku tematiku.

Izdevniecība “Latvijas Mediji”

Reičela Džoisa “Harolda Fraja neticamais svētceļojums”

reičela džoisa harolda fraja neticamais svētceļojums

Pensionārs Harolds Frajs dzīvo kādā Anglijas ciematā kopā ar savu sievu Morīnu, kuru kaitina pilnīgi viss, ko Harolds dara. Ikdiena paiet vienmuļi, līdz kādu rītu pa pastu pienāk vēstule no Harolda paziņas Kvīnijas Henesijas, kurai ir vēzis un kura atrodas slimnīcā Bervikā. Tā vietā, lai nosūtītu atbildi pa pastu, Harolds Frajs nolemj noiet kājām tūkstoš kilometru līdz Bervikai, ticēdams: kamēr viņš ies, Kvīnija dzīvos.

Gaidīju tomēr nedaudz vairāk emociju un līdzpārdzīvojuma. Protams, ka šāds ceļojums maina cilvēku, tas arī tika nodemonstrēts un bija interesanti sekot līdzi Harolda pārvērtībām, taču sižets īsti neievilka tā, ka nevarētu grāmatu nolikt malā. Bišku kaitināja tie pārējie svētceļnieki, kas pieslējās Haroldam, traucējot viņam un sagandējot visu noskaņu. Galvenā doma – svarīgāks par galamērķi ir pats ceļš. Ir arī otrā daļa “Kvīnijas Henesijas mīlas dziesma”, bet negribas lasīt. 🙂

Izdevniecība “Zvaigzne ABC”

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *