PETRA HĪLSMANE “KAMENES SIRDĪ”

Tuvojas Lēnas trīsdesmitā dzimšanas diena, un nedēļu pirms kāzām līgavainis paziņo, ka ir iemīlējies citā. It kā ar to nepietiktu, neveiksmīga misēkļa dēļ Lēna zaudē sekretāres vietu ievērojamā firmā. Labi, ka ir draudzene Jūlija, brālis Mihels un brāļa labākais draugs Bens – tuvākie cilvēki Lēnas dzīvē, kuri viņu atbalsta. Atguvusies pēc sevis žēlošanas fāzes, Lēna ir apņēmības pilna piepildīt savu trīs punktu plānu: sameklēt jaunu darbu; atrast pareizo vīrieti; kļūt par “jauno” Lēnu.

Izklaidējoša un pilna ar patīkami asprātīgiem dialogiem abu varoņu – Bena un Lēnas starpā, „Kamenes sirdī” piedāvā diezgan aizraujošu laika pavadīšanu, ja vien izdodas pievērt acis uz galvenās varones neaptēsto izturēšanos un brīžiem muļķīgajām izdarībām.

Arī Ketrina Eljota raksta līdzīgā stilā, kas nav slikti, jo arī šādai literatūrai ir jābūt, tā teikt, bezrūpīgai atslodzei, kad tiešām negribas neko pārāk nopietnu, vienīgi varētu vēlēties, lai galvenās varones šādos darbos nebūtu tik muļķīgas, haotiskas un bezcerīgas. Ļoti jauks pavērsiens bija galvenās varones rosīgā darbošanās mazā grāmatveikaliņā, par ko es neiebilstu lasīt vairāk. Par spīti Lēnas neveiksmju sērijai, beigās tiek pieņemti saprātīgi lēmumi, kas noved pie laimīgām beigām. Nepretendējot piederēt pie augsto plauktu literatūras, “Kamenes sirdī” ir pietiekami viegls gabals, lai, pirmkārt, atslēgtos no ikdienas nopietnības un sarežģītu problēmu apcerēšanas, otrkārt, uz kādu laiku atvilktu elpu no filozofisku prātuļojumu un citām pietiekami sarežģītām grāmatām, treškārt, pasmietos un uzlabotu noskaņojumu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *