Ja vēl neesi par viņiem dzirdējis, ir pēdējais laiks – THE PIANO GUYS

piano guys klasiskā mūzika
Attēls no https://www.youtube.com/c/thepianoguys/about

Lai arī pasaulē ir tik daudz mūzikas grupu, apvienību un dziedātāju, tomēr tikai retais spēj apvienot savā radošajā muzikālajā izpausmē enerģiju, iztēli, sirds gaišumu, inteliģenci, mīlestību pret savu darbu, augstu profesionalitāti, asprātību un dvēseli. Taču esmu atradusi grupu, kas to spēj. The Piano guys. Viņi ir to manu iecienītāko mūziķu sarakstā, kuru koncerta dēļ es  būtu ar mieru doties uz citu valsti un šogad to arī īstenoju. Gada sākumā pārbaudot grupas koncerttūres sarakstu, atradu, ka viņu koncerts gaidām Polijas galvaspilsētā Varšavā, tātad nav divu domu – jāpērk biļetes un jādodas klausīties, jo diez vai tuvāk Latvijai viņi nonāks, ņemot vērā, ka The Piano Guys regulāri koncertē Amerikā, līdz ar to Eiropā parādās reti un arī tikai rietumu daļā. Četru amerikāņu mūziķu apvienība popularitāti iemantoja galvenokārt pateicoties Youtube, kur kopš 2011.gada izvieto savus mūzikas video, starp citu, ļoti profesionāli uzņemtus –  kopumā The Piano Guys video skatījumu skaits pārsniedz 1 miljardu. Arī es par šo apvienību uzzināju tieši no Youtube. Vīri ar čelliem un klavierēm gan aranžē klasiskas, roka un popmūzikas dziesmas, ko oriģināli izpilda Coldplay, One Direction, One Republic, Bruno Mars, Adele u.c., gan rada paši savus neatkārtojami enerğiskus un dzīvīgus skaņdarbus, paceļot populārās un klasiskās mūzikas izpildījumu jaunā kvalitātē.

Grupu veido pianists Džons Šmits, čellists Stīvens Šarps Nelsons, video producents Pols Andersons un mūzikas producents Als van der Bīks. The Piano Guys sākās kā reklāmas projekts. Polam Andersonam piederēja klavieru veikals, kurā Džons regulāri nāca spēlēt un praktizēties. Kad Pols noskatījās Džona un Stīvena izveidoto mūzikas video Youtube, Pols pierunāja mūziķus uzņemt vēl vairākus profesionālus video un izvietot veikala sociālajos tīklos ar mērķi popularizēt savu veikalu un pārdot klavieres. Pola mērķis bija – nofilmēt klavieres tādās vietās, kur neviens neiedomātos tās ieraudzīt. Grupai pievienojās arī mūzikas producents Als van Bīks un tā dzima The Piano Guys. Pašiem grupas dalībniekiem patīk stāstīt, ka viņi ir izveidojuši piecus albumus, snieguši daudzus koncertus, publicējuši neskaitāmus video, bet tā arī nav pārdotas nevienas klavieres.

Our story is a miracle. We’re just a bunch of ordinary “guys” playing classically influenced instrumental music in videos that showcase incredible locations. /The Piano Guys/

Šobrīd The Piano Guys ir izveidojuši ap 90 video. Visvairāk skatītais ir dziesmas „A Thousand years” (Christina Perri) kaverversija.

Visi pieci grupas līdz šim izdotie albumi The Piano GuysThe Piano Guys 2A Family ChristmasWonders, and Uncharted katrs pagozējušies pirmajā vietā Billboard Klasiskās mūzikas albumu un Jaunā laikmeta albumu topos.

piano guys klasiskā mūzika

Jaunākais grupas projekts ir nofilmēt video pie katra no septiņiem jaunajiem pasaules brīnumiem. Četri video jau ir pieejami klausītājiem: pie Lielā Ķīnas mūra (“Kung Fu Piano: Cello Ascends”), Kristu Pestītāja statujas Riodežaneiro (“How Great Thou Art”), pie Čičenicas Meksikā (“The Jungle Book/Sarabande”), un Petra Jordānijā (“Indiana Jones and the Arabian Nights”).

We could never have imagined all the stories we’ve received from people who have listened to our music and watched our videos since we began – stories that have made us laugh and that have made us cry; stories that have motivated us to reach even higher; stories that have kept us going when we’ve wondered how we can /The Piano Guys/

Īpaši fascinējoši ir mūzikas un krāšņu dabas skatu kombinācija, kas mākslinieciski un profesionāli savijas kopā gandrīz katrā video. Šķiet, ka klavieres un čells ir pabijuši visās pasaules malās, gan pie milzīgiem ūdenskritumiem, gan 300 m augstas klints malā, gan uz Lielā Ķīnas mūra, gan ledus alās, sāls ezeros un pludmalēs. Kā komentāros bija ierakstījis kāds Youtube apmeklētājs: „Šis čells ir ceļojis vairāk par mani!”.

The Piano Guys sniedz pozitīvas emocijas, savos koncertos, video un albumos piedāvājot ne tikai kvalitatīvi izpildītus aranžējumus un kaverversijas, bet pārsteidzot ar aktiermākslu, inteliģentu humoru, patiesu sirsnību un pateicību klausītājiem. Enerģija un mīlestība pret mūziku jūtama ikvienā The Piano Guys video. Man viņi ir iedvesmas avots un spēcīgs apliecinājums tam, ka pareizākais ceļš dzīvē ir darīt to, kas patīk, un darīt to no sirds, tad viss izdosies.

Daži no, manuprāt, labākajiem The Piano Guys video:

Beethoven’s 5 Secrets – OneRepublic

Let It Go (Disney’s “Frozen”) Vivaldi’s Winter

Mājaslapa  http://thepianoguys.com/

4 Comments

    1. Par 2CELLOS uzzināju salīdzinoši nesen, jo vīrs klausījās Thunderstruck viņu izpildījumā, šķita iespaidīgi. Būs jāpaskatās, vai viņiem ir arī kas mierīgāks 🙂

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *