Kā lēti tikt pie grāmatām

kā lēti tikt pie grāmatām
Foto no pixabay.com
Lielai daļai rūdīto grāmatu mīļu un blogeru noteikti jau ir zināmi veidi, kā savā īpašumā iegūt grāmatas par pieņemamām cenām. Jaunāko grāmatu iegāde grāmatnīcās nav lēts prieks, taču vienmēr var atrast brīnišķīgas  iespējas, kā tikt pie kārotās lasāmvielas, neizdodot milzu summas.
 
Šeit apkopoju sev zināmās  iespējas, kā dabūt grāmatas lētāk:
Grāmatu pirkšanas, pārdošanas, maiņas vietnes 
Manuprāt, viena no lieliskākajām vietnēm ir www.ibook.lv – viegli pārskatāma, ideāli strukturizēta, iespēja grāmatas meklēt pēc autora, nosaukuma, žanra, izdevēja, cenas, valodas. Var apskatīties vērtējumus par grāmatu pārdevējiem. Sameklējot konkrētu grāmatu, parādās visi grāmatas pārdevēji, cenas, grāmatas nolietojuma pakāpe.  Ļoti plaša grāmatu izvēle, gandrīz vienmēr var atrast meklēto. Otrs man zināmais saits www.gramatnica.lv man nav prātam, izkārtojums ļoti neparocīgs un nevienu reizi savu meklēto grāmatu tur neesmu uzgājusi, bet varbūt kādam tomēr noder.
 
Otrā elpa veikali
Otrā elpa veikalos Rīgā Stabu ielā 35 un Marijas ielā 13 iespējams nodot sev nevajadzīgas lietas, tostarp arī grāmatas, kuras pēc tam tiek izliktas pārdošanā par ļoti zemām cenām vai arī pat par velti. Iegūtā nauda tiek ziedota labdarībai. Lai arī grāmatu klāstu pārsvarā veido padomju laikā izdotās grāmatas, tomēr noteikti var pameklēt un atrast kaut ko interesantu.
 
Zvaigzne ABC outlet veikali 
Zvaigzne ABC outlet veikalā Vaļņu ielā 19, Vecrīgā, ir outlet nodaļa, kur par zemākām cenām iespējams iegādāties grāmatas bērniem, iepriekšējo gadu žurnālus (Dari pats, Ilustrētā zinātne, u.c.), latviešu autoru un ārzemju klasiķu darbus, fantāzijas žanra grāmatas u.c.
 
Grāmatas ar ārējiem defektiem un pēdējie eksemplāri – lētāk
Nezinu, kā ar citām grāmatnīcām un izdevniecībām, bet Zvaigzne ABC grāmatnīcā Vaļņu ielā ir iespējams iegādāties grāmatas ar defektiem, kas gan lielākoties nav nekas briesmīgs – nodzeltējušas lapas, tipogrāfijas kļūdas utml. Šādi var nopirkt pat jaunākās izdotās grāmatas, ja ne dāvināšanai, tad savam personīgajam grāmatu plauktam jau nu noteikti. Arī pēdējie eksemplāri tiek pārdoti par zemām cenām, piemēram, šādi es nesen iegādājos Sāras Larkas “Maoru dziesmu”, kas bija nocenota no EUR 15 uz EUR 4,60.
 
Akcijas, akcijas
Noteikti vērts pievērst uzmanību grāmatnīcu akcijām un piedāvājumiem, regulāri apmeklējot lielāko grāmatnīcu mājaslapas www.zvaigzne.lvwww.jr.lvwww.jumava.lvwww.valtersunrapa.lv
Lietderīgi ir sekot līdzi izdevniecību jaunumiem sociālajos tīklos – Facebook, Twitter, Draugiem.lv. Vērts paturēt prātā, ka pirms svētkiem un nozīmīgiem notikumiem parasti grāmatnīcās ir atlaides – Ziemassvētki, Lieldienas, 23.aprīlis – Pasaules grāmatu diena, Muzeju nakts u.c. Šogad Muzeju nakts ietvaros Zvaigzne ABC grāmatnīcās, uzrādot Klienta karti izdevniecības grāmatas varēja iegādāties ar 50 % atlaidi (pārējiem 30%). Šo informāciju es uzzināju novēloti, taču nākamgad noteikti sekošu līdzi Muzeju nakts atlaidēm.
 
Labprāt uzzinātu arī par citiem veidiem un vietām, kur iegādāties grāmatas par izdevīgām cenām, ja kāds vēlas padalīties ar sev zināmu informāciju!
 

2 Comments

  1. Bibliotēkās (nezinu par citām, bet manā vietējā ir) mēdz būt arī grāmatu maiņas punkts/punktiņš. Tur gan arī pārsvarā ir padomju pērles, bet var atrast arī ko interesantu. Tāpat Jāņa Rozes grāmatnīcās (atkal, vismaz manējā :D) ir lietoto grāmatu plauktiņš, kur par zemām cenām var nopirkt vecas grāmatas labā stāvoklī.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *