IZLASĪTĀS GRĀMATAS #2 – 2022.gada otrā puse

Kopā 2022. gadā nolauztas 55 grāmatas. Otrajā pusgadā – 25.

TOP trijnieks:

1.Agata Ķīsele “Meklējot robežas” – beidzot aizraujoši izlasāms ceļojumu,  velobraukšanas, stopēšanas, ārzemju piedzīvojumu apraksts. Par uzdrīkstēšanos un par pasaules un cilvēku iepazīšanu, par ļaušanos ceļam un drosmi sevī. Man pašai patīk ceļot un saprotu tos, kuri to dara par spīti visam, par spīti naudas trūkumam, bailēm, citu reakcijai utt. Agate ceļo budžeta variantā, naudu pelna strādājot ārzemēs un arī tas ir ļoti interesanti – palasīt, kā autorei sokas dažādās valstīs – Norvēģijā, Spānijā, Marokā.

2.Brandon Sanderson “Shadows for Silence in the Forests of Hell” – Sandersons ir mans skolotājs ceļā uz lielisku fantāzijas romānu rakstīšanu. Meistarīgi savīts stāsts par krodzinieci un viņas meitu, kuras dzīvo ēnu apsēstā Mežā. Pasaule ir skarba un lai tajā izdzīvotu, nākas riskēt un sargāt savu māju no tuviniekus ne tikai no ēnām, bet arī no cilvēkiem. Stāsts par to, ka nekas nenotiek tāpat vien.  Visi stāsta puzles gabaliņi beigās sakrīt savās vietās un tas ir izcils baudījums lasītājam.

3.Deivids Atenboro “Dzīve uz mūsu planētas” – grāmata, kas būtu jāizlasa katram, jo visi dzīvojam uz vienas un tās pašas planētas. Žurnālists un TV raidījumu veidotājs Deivids Atenboro apkopojis svarīgākos faktus par zemes pašreizējo ekoloģisko stāvokli, valstu attīstības tendencēm un to, ko varam darīt, lai Zeme vēl ilgi būtu mūsu mājas, nevis piesārņota, noplicināta planēta bez nākotnes.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *